Dry skin?

06Feb12

Det är otroligt vanligt att få riktigt torr/yttorr hy nu på vintern. Helst i år då temperaturerna har varit helt galna och hoppat lite som de velat. Jag har själv blandhy som har just nu har otroligt torra fläckar till exempel på hakan, mellan ögonbrynen och näsan. Jag har smörjt in med tjocka och feta krämer som hjälper mot torrheten ett tag men istället täpper till och ger mig finnar. Så vad gör man?

Jo man gör något lätt men ändå återfuktande. Så jag började titta på innehållslistan på olika fuktkrämer och med information sen tidigare så vet jag att glycerin används som ett fuktbindande ämne. Skitbra tyckte jag eftersom jag hade en flaska glycerin stående i hyllan.

Så jag tog en gammal sprayburk från H&M(som förut varit en body mist) och sköljde ur väl sedan blandade jag glycerin och vatten (ungefär en del glycerin och 8 delar vatten). Sprayen använder jag än idag flera gånger om dagen eftersom den går att spraya över sminket. Den har fixat min hy så att det inte är lika torr, men jag måste ibland använda vanlig fuktcreme(men då behöver jag inte använda en tjock utan min vanliga). Tänk på det som ett serum ungefär.

English: If you got dry skin you might want to try this. I mix one part of glycerine with about eight parts water in a clean spray bottle. Then I spray it on my face several times a day before and over my makeup. Glycerine is moisturizing and therefore this spray can be used instead of those thick and heavy creams that can clog your pores.

You might have to use your regular moisturizer but you can use this as a ”serum”. 

Annonser


No Responses Yet to “Dry skin?”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: