Balm Balm – Lip Balm

07Jan11

Jag fyndade det här läppbalsamet (and more tydligen) på Kicks mellandagsrea. Hade bara hört talas om märket Balm Balm förut, men tack vare rean så har jag nu testat det.

Jag förstår inte riktigt hur jag tänkte när jag bestämde mig för doften rose geranium, en snabb googling ger mig svaret att det är en slags pelargon. Det luktar(och smakar) förjävligt, men är något man vänjer sig vid.

Balsamet känns otroligt skönt på läpparna, inte så glidigt att det ”rinner av” efter 3 min, men inte heller hårt. Det är fast i sin burk, men när man värmer upp det med fingrarna blir det något liknande vaselin i sin konsistens. Bäst är det att smörja in läpparna med det här efter en ordentlig läppskrubb.

Balm Balm skriver att det här är funkar till lite vad som helst. Jag älskar multi-use och har testat den på torr näsa och torra armbågar, och läppar såklart. Den klarar av att mjuka upp allt, och då bör jag nämna att nu på vintern så är min hy OTROLIGT torr.
Det fungerar också jättebra som smörj till nagelbanden, torra fläckar, handkräm(fotkräm?) och så vidare. En fantastisk liten burk helt enkelt.

Men jag måste säga att 69 kr för en så liten burk är lite väl häftigt, trots det så kan jag tänka mig att köpa det igen… utan reapris.

Balm Balms produkter  är 100% ekologiska och naturliga och här kommer ingredienserna för intresserade:

Butyrospermum Parkii (ShealNut) Fruit, HelianthuslAnnuus (Sunflower) SeediOil, Ceraeleven.se Albai(Beeswax), Simmondsia Chinensisi(Jojoba) Seed Oil,lCalendula Officinalis (Marigold)lFlowereleven.se Extract, PelargoniumiGraveolens Roseum (Geranium)lOil, Citral (1),iGeraniol (1), Citronelloll(1), Limonene (1),iLinalool (1).

All Organically Grown. (1) Components Of Rose Geranium Oil.  (eleven.se)

Pris: 69kr för 7 ml (eleven, KICKS)
Betyg: 3,5/5 (Priset drar ner en halvpoäng, doften drar ner en hel poäng. Köp fragrancefree.)

Annonser


No Responses Yet to “Balm Balm – Lip Balm”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: